top of page

Albiraments a Catalunya Part I (1978)

Les ciutats de Barcelona, l’Hospitalet i Sabadell van ser protagonistes de fenòmens OVNI a l’any de 1978 o això ens revela la documentació oficial del Exercit de l’Aire espanyol que, al mateix informe desclassificat rebutja qualsevol relació del incident amb objectes extraterrestres.

No hi ha molts relats de la nit del quatre de juliol de 1978, però el secretari de l’Agrupació de Parapsicologia i Ufologia de Barcelona fou qui comunica a la Primera Regió Aèria, que la nit del 4 de juliol de 1978 un objecte volador no identificat va ser vist a les mediacions de les ciutats de Barcelona, l’Hospitalet i Sabadell i fou detectat pel radar de l’Aeroport del Prat. L’albirament va ser notificat a l’aeroport que va respondre que el fet hauria de ser enviat per escrit a la 1ª R.A.

El secretari de l’Agrupació de Parapsicologia va enviar una carta a la Primera Regió Aèria dient:

Molt senyors meus:El motiu d’aquesta carta es que hem tingut noticies que el 4 de juliol del mateix any va aparèixer al cel de Barcelona, l’Hospitalet i Sabadell un O.V.N.I. que va ser detectat pel radar del Aeroport del Prat. Nosaltres van trucar a l’aeroport i ens van dir que si volíem saber mes informació, hauríem de posar-nos en contacte per escrit amb vosaltres i així ho hem fet. En fi, ens agradaria rebre mes informació del cas en benefici dels nostres fitxer i estudis.Atentament,Secretari de l’A.P.U.Carta signada a Castelldefels, 3 de agosto de 1978.

Aquesta carta va ser reenviada el 18 d’agost des de la 1ª R.A. a la Divisió d’Operacions de l’espai aeri de l’Estat Major i per últim al Cap General del Sector Aeri de Catalunya que va respondre que el Cap de l’Aeroport de El Prat no va comunicar l’aparició de objectes no identificats a la nit del 4 de juliol i que la mateixa nit només va rebre informació des de l’aeroport de Palma de Mallorca respecta el llançament de globus. Aquests llançament haurien estat propiciats per personal dels Estats Units mobilitzats a l’illa de Sicilià i debut a la casi inexistent velocitat dels artefactes no van sortir a les pantalles dels radars a la Península.

La documentació relacionada amb el cas va ser confidencial fins el 1994 quan finalment va ser desclassificada. Si es tractaven de globus, per què mantenir aquesta informació en secret? Per què no es va publicar abans? Per què van donar una resposta explicant la existència d’aquests globus? Pot ser volíem desmentir l’albirament fet per la agrupació.

Nosaltres del grup BIE hem cercat informació per trobar respostes als nostres dubtes, però no hem localitzat res de la agrupació que va enviar aquesta carta a l’Exercit de l’Aire al 1978. L’única documentació al respecte es la que dona el mateix exercit i que s’annexa a l’article.

2 visualizaciones0 comentarios
bottom of page